Wie behandelt mij?


De behandelingen worden uitgevoerd door Miria Bakens.

Na een ruim aantal jaren op diverse afdelingen als verpleegkundige in een ziekenhuis te hebben gewerkt heeft zij zich gespecialiseerd tot dialyse-verpleegkundige. In 2003 is zij begonnen aan de driejarige opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde in Amsterdam. Na de nodige praktijkervaring te hebben opgedaan door stages te lopen is zij inmiddels gediplomeerd acupuncturist.

Hoe herken ik een goede acupuncturist?

Let er op dat een acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging die strenge kwaliteitseisen aan haar leden stelt. Bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde, de NVA. Dit is één van de grootste beroepsverenigingen in Nederland. Een goede acupuncturist moet natuurlijk ook medisch geschoold zijn en heeft hiervoor een gedegen vakopleiding achter de rug.

Naast een kwaliteitsgarantie voor u, is het een feit dat registratie van groot belang is voor de vergoeding door zorgverzekeraars. Wettelijke erkenning van onder andere acupunctuur (en dus vergoeding) door de Nederlandse overheid en zorgverzekeraars vindt plaats indien elke beoefenaar aan bepaalde eisen voldoet. NVA stelt daarom hoge eisen aan haar leden om zodoende kwaliteit en zorg te kunnen waarborgen. Hierdoor treedt de vereniging naar buiten als een groep hooggekwalificeerde, deskundige Traditionele Chinese Geneeskunst beoefenaars.

Miria Bakens is lid van de NVA en KAB en mede daarom worden haar behandelingen erkend en vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Daarnaast is Miria BIG-geregistreerd in verband met haar werkzaamheden in de Gezondheidszorg.